Zwammen bestrijden

Last van huiszwam?

Het is belangrijk om zwammen zo snel mogelijk aan te laten pakken door een specialist, omdat ze zich snel uit kunnen breiden en niet alleen schadelijk kunnen zijn voor je huis, maar ook voor je gezondheid.

Een huiszwam verwijderen lijkt misschien makkelijk, maar dit is helaas niet het geval. Schakel daarom een specialist in om de schimmel in zijn geheel te verwijderen en problemen te voorkomen.

Zwammen

Zwammen zijn schimmels die bestaan uit twee onderdelen: het vruchtlichaam (de paddenstoel) en schimmeldraden. De schimmel ontstaat vaak in vochtige en slecht geventileerde kruipruimtes en kelders. Wanneer zwammen zich bevinden in woningen of gebouwen kunnen ze veel financiële en materiële schade aanrichten. Daarnaast zijn zwamaantastingen ook nog eens schadelijk voor de gezondheid. Zwammen kunnen zich ook erg snel ontwikkelen en vermenigvuldigen, zeker naarmate een ruimte warmer en donkerder is. Om deze redenen is het belangrijk om zwammen zo snel mogelijk te laten verwijderen door een professionele bestrijder.

ProSekt werkt door heel Nederland

Er is altijd wel een bestrijder van ProSekt bij jou in de buurt

Spoedservice

Als je ons belt, dan zijn we uiterlijk de volgende dag ter plaatse

Gratis inspectie

Onze tarieven zijn zeer scherp en inspectie is zelfs gratis

Lost het probleem direct voor je op

Onze bestrijders zijn zeer ervaren en werken met de allerbeste bestrijdingsmethoden

Zwam bestrijden

Als professionele bestrijders adviseren wij om zwammen niet zelf te bestrijden. Zwammen zorgen voor houtrot en dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van je ademhaling of van luchtweginfecties. Daarnaast is het verwijderen van zwammen ook niet eenvoudig en brengt het veel risico’s mee.

Het zelf bestrijden van zwammen raden wij dus sterk af. Dit omdat de schimmeldraden erg moeilijk los te krijgen zijn, je sporen van zwammen gemakkelijk verder door het pand kunt verspreiden, de bestrijding van zwammen bouwkundige kennis vereist en je zelfs last kunt krijgen van je luchtwegen en ademhaling.

Het bestrijden van zwammen moet dus vakkundig worden uitgevoerd door een specialist. Als professionele bestrijders helpen wij jou graag om je zo snel mogelijk van de zwammen in je pand af te helpen.

Soorten zwammen herkennen

Zwammen zijn het makkelijkst te herkennen als de vruchtlichamen van de zwam al ontwikkeld en zichtbaar zijn met het blote oog. Sporen en beginnende schimmeldraden zijn niet met het blote oog te zien, tenzij je ervaring hebt met zwammen.

Huiszwam

Huiszwammen kunnen verschillende kleuren bevatten en zijn cirkelvormig. Ze lijken op paddenstoelen. Kenmerkend aan de huiszwammen zijn de brede bruine vruchtlichamen met witte randen. De vruchtlichamen van de huiszwam zijn ongeveer een centimeter dik. Aan het hout zie je een bruine plak die op een groot oppervlak zit. Ook zitten er roodbruine tot nagenoeg onzichtbare draadjes aan elk vruchtlichaam. Dat is de voeding van de zwam, die zich voedt met celstof en vocht.

Kelderzwam

Waar de huiszwammen cirkelvorming zijn, heeft een kelderzwam een waaiervormige structuur. Op hout is het lastig om te herkennen of bruinrot aanwezig is, wat komt door de donkere kleur van de kelderzwam. Op lichte muren is dit wel opvallend en dus op te merken met het blote oog. De vorm van de kelderzwam herken je aan de waaiervormige structuur. De vruchtlichamen zijn geelbruin met lichte randen. Ook kunnen de vruchtlichamen grijs of groen kleuren.

Poriënzwam

De poriënzwam heeft een bloemkoolachtig uiterlijk en groeit snel in zeer vochtige omstandigheden. De poriënzwam tast net zoals de huiszwam en de kelderzwam het hout aan. Het vruchtlichaam is geschat één centimeter dik en heeft een helderwitte kleur. Het vruchtlichaam kan ook geel of roze kleuren.

Plan telefonisch je afspraak in

Over de telefoon stellen we alvast een aantal vragen om te kijken in hoeverre je last hebt van zwammen

Expert komt bij je thuis

Onze bestrijdingsspecialist onderzoekt bij je thuis het probleem en maakt een offerte voor je op

Jij beslist

Je beslist of je voor het aangeboden tarief de zwammen wilt laten bestrijden

Bestrijder pakt het probleem aan

Onze bestrijdingstechnicus kan indien gewenst na jouw akkoord direct met de bestrijding beginnen

Hoe krijg je last van zwam?

Bij weinig ventilatie stijgt de luchtvochtigheid in huis. Wanneer je een slecht geventileerde woning hebt dan krijgt het vocht vrij spel. Als de vochtige lucht niet naar buiten kan dan blijft het in je huis opstapelen. Hierdoor krijg je hardnekkige schimmelplekken en vochtproblemen.

De combinatie hoog vochtgehalte en warmere temperaturen zorgen ervoor dat het een ideale onderlaag is voor de schimmels. Zonder water groeien schimmels niet. Door vochtproblemen zoals lekkages, doorslaand vocht en optrekkend vocht kan de luchtvochtigheid verhogen.  

Bestrijdingsmethoden

ProSekt werkt met de beste bestrijdingstechnieken. We zijn ISO-gecertificeerd en werken volledig volgens IPM (Integrated Pest Management). Hiermee lossen we het ongediertebestrijdingsprobleem niet alleen op. We voorkomen dat ongedierte weer terug kan komen in de toekomst.

FAQ

Als je ons belt, dan zijn we in de meeste gevallen de volgende dag al ter plaatse.
Voor onze prijzen, kijk op de pagina van het ongedierte waar je last van denkt te hebben.
In veel gevallen kunnen we na de gratis inspectie direct met het bestrijden beginnen.

Contact

Bel ons: 085-3034206
Stuur een email: info@prosekt.nl
Om direct een bericht te sturen, klik hier
Wil je gebeld worden? klik hier

Openingstijden:

Maandag 8:30 - 17:00 uur
Dinsdag 8:30 - 17:00 uur
Woensdag 8:30 - 17:00 uur
Donderdag 8:30 - 17:00 uur
Vrijdag 8:30 - 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten