Boktor bestrijden

Boktor

ProSekt doet aan bestrijding van alle soorten houtaantasters, ook Boktor. Bel onze spoed-service en we komen vrijblijvend bij je langs voor een gratis inspectie van het probleem.

Onze specialist beoordeelt het probleem. Gaat het om boktor? Heeft het gevolgen voor de constructie van het gebouw? Wat is de beste bestrijdingsmethode? En maakt vrijblijvend een bestrijdingsplan en offerte voor je op. Als je wilt, kan daarna begonnen worden met de bestrijding.

Bel meteen ons telefoonnummer, dan komen wij met spoed bij je langs voor een gratis en vrijblijvende analyse. Wij doen aan boktor bestrijding door heel Nederland zonder voorrijkosten.

Besluit je tot bestrijding over te gaan dan kost dit nu slechts € 8,- excl. BTW per vierkante meter balk die je wilt laten bestrijden. Voor een complete verdieping rekenen wij € 395,- incl. materialen, excl. BTW.

Onze specialist doet altijd eerst een gratis inspectie om het probleem in kaart te brengen en een passende offerte op te maken. Hierna ben je tot niets verplicht.

ProSekt werkt door heel Nederland

Er is altijd wel een bestrijder van ProSekt bij jou in de buurt

Spoedservice

Als je ons belt, dan zijn we uiterlijk de volgende dag ter plaatse

Gratis inspectie

Onze tarieven zijn zeer scherp en inspectie is zelfs gratis

Lost het probleem direct voor je op

Onze bestrijders zijn zeer ervaren en werken met de allerbeste bestrijdingsmethoden

Boktor bestrijding

Omdat ProSekt veel ervaring heeft met het bestrijden van boktor, hebben wij alle verschillende bestrijdingsmethoden in huis. Onze specialist zal bij een gratis en vrijblijvende inspectie bekijken welke methode voor jouw situatie het beste is. Hierdoor kunnen de kosten voor je zoveel mogelijk worden beperkt.

Wij hebben uitsluitend gediplomeerde en gecertificeerde bestrijdingsdeskundigen in dienst met vele jaren specialistische ervaring in de bestrijding van houtaantasters. Zij worden meerdere keren per jaar getraind om hun kennis up-to-date te houden.

ProSekt beschikt over alle certificeringen op het gebied van ongediertebestrijding. Deze certificaten waarborgen een verantwoorde bestrijding van ongedierte. De juiste werkmethoden en procedures, goede rapportage, klantvriendelijkheid, een goede klachtenprocedure en milieuvriendelijke bestrijding.

Als ik bel, wanneer komen jullie dan langs?
Normaal gesproken kunnen we de volgende dag nog bij je langskomen voor een gratis inspectie.

Wat kost het mij?
Bij ons eerste bezoek bekijken we eerst jouw woning en maken we een inspectie van het probleem. Zodat je weet wat er aan de hand is en hoe het opgelost kan worden. Deze analyse is gratis en vrijblijvend. Wij zullen dan een scherpe offerte uitbrengen voor verdere bestrijding. Omdat wij alle methodes toe kunnen passen, ben je bij ProSekt altijd verzekerd van de goedkoopste oplossing.

Bestrijden jullie ook andere plaagdieren, behalve boktor?
Onze bestrijdingsmethoden zijn gericht op alle houtaantasters, zoals boktorren, klopkevers, gewone houtwormkevers, grote houtwormkevers, spinthoutkevers, bonte knaagkever, bonte klopkever, huiszwam en kelderzwam.

Plan telefonisch je afspraak in

Over de telefoon stellen we alvast een aantal vragen om te kijken of je echt last hebt van boktor

Expert komt bij je thuis

Onze bestrijdingsspecialist onderzoekt bij je thuis het probleem en maakt een offerte voor je op

Jij beslist

Je beslist of je voor het aangeboden tarief de boktor wil laten bestrijden

Bestrijder komt langs en lost het probleem op

Onze bestrijdingstechnicus komt bij je langs om de bestrijding uit te voeren en het probleem op te lossen

Boktor

Uiterlijk
Afhankelijk van hoe goed de larve het heeft gehad wordt de boktor ongeveer 10 tot 25 millimeter lang. Zoals alle boktorren is het lichaam langwerpig. De poten en tasters zijn dun en sprieterig, de tasters zijn ongeveer de helft van de lichaamslengte en naar achteren gebogen. De kleur is zwart, het halsschild is rond maar heeft twee bultachtige uitsteeksels, op de dekschilden zitten vooraan twee niet altijd goed zichtbare witte haarvlekken met vaak nog lichtere vlekken eromheen, ook het halsschild is behaard met kleine, witte haartjes.

Larve
De boktor zelf leeft niet van hout en leeft bovendien maar twee weken. De larve echter is zeer vraatzuchtig en kan meer dan tien jaar oud worden voor de verpopping plaatsvindt, hoewel 4 tot 5 jaar gebruikelijker is en als de omstandigheden gunstig zijn nog sneller. De hoeveelheid aangevreten hout is enorm en de larven kunnen indien ze al te massaal voorkomen hele dakconstructies wegvreten. In oude gebouwen moet de boktor als een gevaar worden gezien. Ook kunstwerken, tuinhuisjes, kasten en andere houten voorwerpen worden aangevreten, naaldhoutsoorten als vuren en grenen hebben de voorkeur.

Voortplanting
Vrouwtjes leggen na de paring tot 200 eitjes in naden van het hout, de larven komen na enkele weken tot meer dan een maand uit. Ze boren zich in het hout maar blijven de eerste tijd nog vlak onder het oppervlak zitten. Na enige jaren knaagt de larve zich dieper in het hout. Een jonge larve voor de eerste vervelling ziet eruit als een vliegenmade; wit, niet duidelijk gesegmenteerd en wormachtig. De gangen hebben een breedte van 4 tot 5 millimeter en als de larve gaat verpoppen is hij ongeveer 3 centimeter lang. De larve is dan uitgegroeid tot een witte, rupsachtige vorm en de voorkant is twee keer zo dik als de achterzijde, de oranjebruine kop is duidelijk zichtbaar. Na de verpopping knaagt de kever zich rond juni tot september naar buiten; de uitvliegopening is ovaal, bijna een centimeter breed en heeft gerafelde randen.

Bestrijdingsmethoden

ProSekt werkt met de beste bestrijdingstechnieken. We zijn ISO-gecertificeerd en werken volledig volgens IPM (Integrated Pest Management). Hiermee lossen we het ongediertebestrijdingsprobleem niet alleen op. We voorkomen dat ongedierte weer terug kan komen in de toekomst.

FAQ

Als je ons belt, dan zijn we in de meeste gevallen de volgende dag al ter plaatse.
Voor onze prijzen, kijk op de pagina van het ongedierte waar je last van denkt te hebben.
In veel gevallen kunnen we na de gratis inspectie direct met het bestrijden beginnen.

Contact

Bel ons: 085-3034206
Stuur een email: info@prosekt.nl
Om direct een bericht te sturen, klik hier
Wil je gebeld worden? klik hier

Openingstijden:

Maandag 8:30 - 17:00 uur
Dinsdag 8:30 - 17:00 uur
Woensdag 8:30 - 17:00 uur
Donderdag 8:30 - 17:00 uur
Vrijdag 8:30 - 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten