Vliegen bestrijding

Vliegen bestrijding

Is uw bedrijf actief in de voedselmiddelenbranche, of heeft u een restaurant, lunchroom of café? Dan is de aanwezigheid van vliegen niet alleen hinderlijk en slecht voor uw reputatie, maar is de effectieve bestrijding hiervan zelfs noodzakelijk in verband met de voedselveiligheid.

Van wat voor vliegen heb ik last?
Er zijn veel soorten vliegen, die elk een andere aanpak vereisen, dus voorafgaand aan de bestrijding zullen wij altijd eerst bepalen met welke soort we hebben te maken.

Kamervlieg (huisvlieg)
De kamervlieg is, net als muizen en ratten, een typische cultuurvolger. Waar mensen zijn, zul je ook kamervliegen aantreffen. De kamervlieg is circa 8 mm groot en grijs van kleur. De vrouwelijke vlieg legt haar eitjes, per keer 100-150 eitjes, in rottend organisch materiaal en bij voorkeur op uitwerpselen van mens en dier.

Als een vlieg op je eten zit, lijkt dit onschuldig maar als je bedenkt op welke onsmakelijk plekken hij hieraan voorafgaand heeft gezeten, ligt het voor de hand dat kamervliegen bacteriën en virussen op mens en dier kunnen overbrengen via poten, monddelen, haren en uitwerpselen.
Omdat een vlieg niet kan kauwen, spuugt hij eerst op het voedsel dat hij wil eten. Dat zorgt ervoor dat het voedsel oplost. Vervolgens kan de vlieg het voedsel dan opslurpen.

Klustervliegen
Klustervliegen leggen hun eitjes in de grond. De maden parasiteren op levende regenwormen. Wanneer ze de worm helemaal hebben leeggezogen, ontpoppen ze zich tot vlieg. Deze is goud-glanzend van kleur. Wanneer het kouder wordt zoeken ze massaal de warmte van gebouwen en huizen op en nestelen zich in de spouwmuren. Hoge gebouwen maar ook zolders van woningen hebben hun voorkeur. Ze leven dan in klusters van soms wel 1.000 vliegen. Je herkent deze vlieg aan zijn slome indruk, alsof hij moe is. Als een plek ze goed bevalt keren ze hier ieder jaar terug. Professionele bestrijding kan dit voorkomen.

Fruitvliegjes
Fruitvliegjes zijn slechts 3-4mm groot en geel/bruin tot zwart van kleur. Ze worden aangetrokken door gistende en rottende materialen zoals rottend fruit, groenteresten of schimmels. Ook een bodempje bier of wijn in een lege fles vinden ze aantrekkelijk. Ze planten zich razendsnel voort en leggen weer nieuwe eitjes 400-900 per keer, vaak al binnen 1 dag. Ze verontreinigen fruit en ander voedsel. Bestrijding met huis-tuin-en-keukenmiddelen is vaak lastig, omdat de eitjes overleven.

Vleesvliegen
Vleesvliegen zijn metaalachtig groen/blauw-glanzend van kleur. De vrouwtjes ruiken uitwerpselen, rottend vlees (bijvoorbeeld een dode rat of muis), maar ook rauw vlees in de keuken al van kilometers afstand en leggen daarin hun eitjes, enkele honderden per keer. Deze komen binnen 1 dag uit. De larven zijn lichtschuw en verstoppen zich op donkere plaatsen, onder het tapijt of in kieren. De vliegen kunnen zeer schadelijke virussen of bacteriën overbrengen. Er wordt aangeraden om al het voedsel waarmee ze in contact zijn geweest, te verwijderen.

Latrinevliegen
Dit zijn kleine donker gekleurde vliegjes die veel voorkomen op vochtige plaatsen, zoals bij lekkages of schimmels. Denk hierbij aan een lek in de gootsteen of in de afvoer van het toilet. Ze leven van dierlijke uitwerpselen. Bij de bestrijding is het belangrijk de oorzaak weg te nemen anders zullen ze terug blijven komen. Ze kunnen gemakkelijk bacteriën uit dierlijke uitwerpselen overbrengen op menselijk voedsel.

ProSekt werkt door heel Nederland

Er is altijd wel een bestrijder van ProSekt bij uw bedrijf in de buurt

Spoedservice

Als u ons belt, dan zijn we uiterlijk de volgende dag ter plaatse

Gratis inspectie

Onze tarieven zijn zeer scherp en inspectie is zelfs gratis

Lost het probleem direct voor je op

Onze bestrijders zijn zeer ervaren en werken met de allerbeste bestrijdingsmethoden

Vliegen bestrijding

Vliegen zijn vaak zeer lastig aan te pakken en alleen te bestrijden wanneer alle eitjes, maden en vliegen tegelijkertijd worden vernietigd. Dit kan alleen door middel van professionele bestrijding gecombineerd met weringsadviezen.

Hoe voorkom ik vliegen?

  • zorg voor goed afsluitbare vuilnisbakken, voer afval tijdig af en reinig de container na het ledigen
  • dek voedsel altijd goed af of bewaar in koelkast
  • laat geen vuile vaat op het aanrecht staan
  • houd ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten of plaats horren en fijnmazig horrengaas
  • houd werkoppervlakten/aanrechtbladen schoon
  • spoel lege flessen bier/wijn om met water
  • verwijder overrijp/rottend fruit van de fruitschaal
  • houd een goede hygiëne aan
  • repareer tijdig mankementen/lekken aan gootsteen/toilet

ProSekt beschikt over alle certificeringen op het gebied van ongediertebestrijding. Deze certificaten waarborgen een verantwoorde bestrijding van ongedierte, de juiste werkmethoden en procedures, goede rapportage, klantvriendelijkheid, een goede klachtenprocedure en milieuvriendelijke bestrijding.

De bestrijders van ProSekt hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van verschillende soorten vliegen, en beschikken over alle nodige diploma’s. Alle bestrijdingen worden uitgevoerd volgens de geldende HACCP- en IPM- normen en de auditoren BRC, IFS en AIB. Bovendien wordt de CBL-code gehanteerd.

Om de vliegen te bestrijden en ter preventie maken wij een compleet bestrijdingsplan. Eerst analyseren we uw bedrijfspand en de omgeving op eitjes, maden, voedselbronnen, dode en levende vliegen om vast te stellen wat de oorzaken, omvang en locatie van het probleem zijn. Daarna maken we in samenwerking met u een allesomvattend bestrijdings- en preventieplan. Alle uitgevoerde handelingen, de eventueel preventief uitgevoerde maatregelen, en alle gemaakte afspraken worden gerapporteerd, zodat u altijd overzicht houdt en er inzage is in de laatste stand van zaken.

Neem nu contact met ons op om vrijblijvend een afspraak te maken met onze bestrijdingsexpert. Tijdens de afspraak maken wij direct een analyse met een prijsopgave voor uw bedrijfspand. ProSekt staat altijd voor u klaar. Als directe hulp noodzakelijk is, maar ook preventief. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Plan telefonisch uw afspraak in

Over de telefoon stellen we alvast een aantal vragen ter voorbereiding

Expert komt langs op locatie

Onze bestrijdingsspecialist onderzoekt op locatie waar de vliegen vandaan komen en maakt een analyse

U ontvangt een offerte

U beslist of u voor het aangeboden tarief de vliegen wilt laten bestrijden

Bestrijder komt langs en pakt het probleem aan

Onze bestrijdingstechnicus kan na uw akkoord direct het probleem aanpakken

Veelgestelde vragen

Mag ik de vliegen zelf bestrijden?
Als bedrijf zijnde mag u zelf geen ongedierte bestrijden. De overheid verplicht u hiervoor een erkend bedrijf in te schakelen.

Als ik bel, wanneer komen jullie dan langs?
Belt u ons voor 12.00 uur, dan kunnen wij normaal gesproken de volgende dag nog bij u langskomen. Of op een andere dag, wanneer het voor u het beste uitkomt.

Wat kost het mij?
Bij ons eerste bezoek bekijken we eerst uw bedrijfspand en maken we een analyse van het probleem, zodat u weet wat er aan de hand is en hoe het opgelost kan worden. Deze analyse is gratis en vrijblijvend. Wij zullen daarna een scherpe offerte uitbrengen voor verdere bestrijding.

Wat voor bedrijven hebben jullie als klant?
Veel instellingen zoals horecazaken, ziekenhuizen, bakkerijen en voedselproducerende bedrijven maken veelvuldig gebruik van onze diensten. Voor veel van deze bedrijven werken we al vele jaren tot grote tevredenheid.

Bestrijden jullie ook andere vliegen, behalve klustervliegen?
Wij hebben veel ervaring met de bestrijding van klustervliegen. Maar daarnaast bestrijden we ook alle andere soorten vliegen die als hinderlijk kunnen worden ervaren. Iedere soort vraagt weer een eigen specifieke aanpak.

Bestrijdingsmethoden

ProSekt werkt met de beste bestrijdingstechnieken. We zijn ISO-gecertificeerd en werken volledig volgens IPM (Integrated Pest Management). Hiermee lossen we het ongediertebestrijdingsprobleem niet alleen op. We voorkomen dat ongedierte weer terug kan komen in de toekomst.

FAQ

Als je ons belt, dan zijn we in de meeste gevallen de volgende dag al ter plaatse.
Voor onze prijzen, kijk op de pagina van het ongedierte waar je last van denkt te hebben.
In veel gevallen kunnen we na de gratis inspectie direct met het bestrijden beginnen.

Contact

Bel ons: 0900 3331114
Stuur een email: info@prosekt.nl
Om direct een bericht te sturen, klik hier
Wil je gebeld worden? klik hier

Openingstijden:

Maandag 8:30 - 17:00 uur
Dinsdag 8:30 - 17:00 uur
Woensdag 8:30 - 17:00 uur
Donderdag 8:30 - 17:00 uur
Vrijdag 8:30 - 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten