Muizen bestrijding

Last van muizen in uw horecazaak of bedrijfspand?

Bij ProSekt weten we dat muizen in uw bedrijf grote problemen kunnen veroorzaken.

Muizen eten voornamelijk noten, granen, larven, wormen en insecten. Ook knagen ze graag aan draden en bekabeling, waardoor kortsluiting en brand kunnen ontstaan.

Je ruikt een sterke penetrante geur
Muizen laten hun urine overal achter o.a. om hun territorium af te bakenen. Dit zorgt voor een sterke penetrante geur (ammoniak en muskus). Via hun urine kunnen verschillende ziektes worden verspreid, waaronder het Hanta-virus. Met hun uitwerpselen kunnen ze via het voedsel ziektes verspreiden zoals het Salmonellavirus en de ziekte van Weil.

Waarom laten bestrijden?
Ze planten zich razendsnel voort. Een muis kan wel 120 nakomelingen per jaar krijgen en de jongelingen zijn na enkele weken al geslachtsrijp. Zodat slechts enkele muizen zich binnen de kortste keren kunnen vermenigvuldigen tot een echte plaag van honderden of zelfs duizenden muizen.

Het zelf bestrijden van muizen is lastig, omdat de dieren erg schuw zijn. Wanneer er gif wordt geplaatst en de muis ruikt een mensengeur, zal hij hier niet van eten. Ook als er gif wordt geplaatst buiten de looplijnen of het normale voedselgebied zullen de muizen te weinig of niets opnemen.

Bij ProSekt hebben we ruim 25 jaar ervaring met de bestrijding van muizen. Onze gediplomeerde en gecertificeerde bestrijdingsdeskundigen pakken de muizen heel doelgericht aan. Wij maken uw bedrijfspand weer veilig en werken volledig volgens de huidige wet- en regelgeving en HACCP-normen.

ProSekt werkt door heel Nederland

Er is altijd wel een bestrijder van ProSekt bij uw bedrijf in de buurt

Spoedservice

Als u ons belt, dan zijn we uiterlijk de volgende dag ter plaatse

Gratis inspectie

Onze tarieven zijn zeer scherp en inspectie is zelfs gratis

Lost het probleem direct voor je op

Onze bestrijders zijn zeer ervaren en werken met de allerbeste bestrijdingsmethoden

Muizen bestrijding

Wanneer u ons vandaag belt, dan kan onze bestrijdingsexpert eventueel morgen al ter plaatse zijn. De bestrijdingsexpert maakt vrijblijvend een analyse van het probleem en berekent voor u de eventuele kosten om de muizen te bestrijden. Hierna bepaalt u zelf of u met het bestrijdingsplan en de kosten akkoord gaat.

Wanneer we aan de slag gaan, pakken we direct de kern van het muizenprobleem aan Ook nemen we in overleg met u, maatregelen om ook in de toekomst de muizen te weren. Uiteraard wordt alles wat we doen vastgelegd volgens de geldende HACCP, BRC, GMP en AIB-normen. Zodat u als bedrijf aan de laatste regelgeving voldoet.

ProSekt werkt volgens IPM (Integrated Pest Management) en alle vallen worden digitaal en online gemonitord. Zo kunnen we zeer snel anticiperen en de problemen lokaliseren, waardoor we voor de snelste oplossing zorgen.

Bel ons direct of vul een formulier in voor een snelle, effectieve en kostenefficiënte aanpak. We denken altijd met uw bedrijf mee.

Plan telefonisch uw afspraak in

Over de telefoon stellen we alvast een aantal vragen ter voorbereiding

Expert komt langs op locatie

Onze bestrijdingsspecialist onderzoekt op locatie waar de problemen liggen en maakt een analyse

U ontvangt een offerte

U beslist of u voor het aangeboden tarief de muizen wil laten bestrijden

Bestrijder komt langs en lost het probleem op

Onze bestrijdingstechnicus kan na uw akkoord direct het probleem aanpakken

Muizen

De huismuis (Mus musculus) komt oorspronkelijk uit gebieden in Midden-Azie en Rusland, maar heeft zich in de voetstappen van de mens over de hele wereld verspreid. Na de mens is dit dan ook het meest verspreide zoogdier ter wereld.

Eetgedrag
De huismuis eet het liefst granen en noten, maar past zich zeer snel aan. Bij gebrek aan beter voedsel eten ze ook papier, zeep en lijm. Ze hebben genoeg aan 3 tot 5 gram voedsel per dag. Ze kunnen lange tijd zonder water, als ze voldoende vocht uit hun voedsel kunnen halen. Hun snelgroeiende snijtanden moeten ze bijhouden door op harde dingen zoals hout en plastic te knagen.

Grootte
Hun staart is bijna even lang als hun lichaam. En ze worden tot 10 centimeter lang als ze volgroeid zijn. Desondanks kunnen ze zich door openingen vanaf 0,5 cm heen wringen, dankzij hun flexibele skelet. Ze springen tot 30 cm en vanaf 1 meter hoog en ze kunnen verticaal klimmen.

Voortplanting
De vrouwtjes hebben een draagtijd van slechts 3 weken en werpen tot 12 jongen per keer. De zoogtijd duurt 18 tot 20 dagen. Binnen 2 maanden zijn de jongen geslachtsrijp. Ze planten zich het hele jaar door voort.

Leefgedrag
Muizen zijn erg schuw en laten zich overdag niet snel zien. Ze verschuilen zich op rustige plekken in het plafond, onder de vloer of tussen de muren. U merkt vaak aan de krassende geluiden van hun pootjes, de penetrante lucht van de urine of de donkere keuteltjes dat ze er zijn.

Bestrijdingsmethoden

ProSekt werkt met de beste bestrijdingstechnieken. We zijn ISO-gecertificeerd en werken volledig volgens IPM (Integrated Pest Management). Hiermee lossen we het ongediertebestrijdingsprobleem niet alleen op. We voorkomen dat ongedierte weer terug kan komen in de toekomst.

FAQ

Als je ons belt, dan zijn we in de meeste gevallen de volgende dag al ter plaatse.
Voor onze prijzen, kijk op de pagina van het ongedierte waar je last van denkt te hebben.
In veel gevallen kunnen we na de gratis inspectie direct met het bestrijden beginnen.

Contact

Bel ons: 0900 3331114
Stuur een email: info@prosekt.nl
Om direct een bericht te sturen, klik hier
Wil je gebeld worden? klik hier

Openingstijden:

Maandag 8:30 - 17:00 uur
Dinsdag 8:30 - 17:00 uur
Woensdag 8:30 - 17:00 uur
Donderdag 8:30 - 17:00 uur
Vrijdag 8:30 - 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten