Mieren bestrijding

Mieren

Heeft u een winkel of horecazaak en heeft u last van een mierenplaag?

Middelen die u zelf in de winkel koopt werken niet, omdat ze maar enkele van de mieren doden. Bij ProSekt kunnen we de mierenplaag wel effectief bestrijden.

Onze gediplomeerde en gecertificeerde bestrijders hebben vele jaren ervaring met het bestrijden van mieren. Ze weten hoe ze mierennesten bij de kern aan moeten pakken. Deze aanpak kan weer verschillen per mierensoort.

Wij begrijpen dat uw bedrijf zich niet kan permitteren dat uw klanten of hun voedsel in aanraking komen met mieren, daarom kunnen we snel tot actie overgaan, voordat uw probleem nog erger wordt. Neem contact met ons op via het bel-me-terug-formulier of bel ons telefoonnummer, dan proberen wij altijd de eerstvolgende werkdag een specialist bij u op locatie te hebben.

ProSekt doet altijd eerst een analyse van de mierenplaag. Om welke soort gaat het? Waar zit het mierennest? En maakt dan voor u een offerte op. Dit is gratis en vrijblijvend. Indien u akkoord gaat, dan kunnen we direct met de bestrijding beginnen.

ProSekt werkt door heel Nederland

Er is altijd wel een bestrijder van ProSekt bij uw bedrijf in de buurt

Spoedservice

Als u ons belt, dan zijn we uiterlijk de volgende dag ter plaatse

Gratis inspectie

Onze tarieven zijn zeer scherp en inspectie is zelfs gratis

Lost het probleem direct voor je op

Onze bestrijders zijn zeer ervaren en werken met de allerbeste bestrijdingsmethoden

Mieren bestrijden

Een nest kan soms bestaan uit wel 1 miljoen mieren. Bestrijding heeft alleen zin wanneer alle mieren tegelijk volledig worden uitgeroeid, inclusief de koningin(nen). Wanneer dit niet gebeurd, dan gaan de overgebleven mieren gewoon verder met zich voort te planten en komt de mierenplaag gewoon weer terug.

Bestrijden met gif uit de winkel of met kokend water heeft geen zin. Een mierennest is altijd zo lang en zo gebouwd dat het gif of kokend water nooit alle gangen kan bereiken. Hierdoor overleeft het nest.

Bij ProSekt hebben we meer dan 25 jaar ervaring met het bestrijden van mieren. Onze bestrijders zijn volledig gediplomeerd en gecertificeerd. Zij weten bij iedere mierensoort exact hoe ze deze moeten bestrijden. Alle bestrijdingen worden uitgevoerd volgens de geldende HACCP- en IPM- normen en de auditoren BRC, IFS en AIB. Bovendien wordt de CBL-code gehanteerd. Deze certificaten waarborgen een verantwoorde bestrijding van ongedierte, de juiste werkmethoden en procedures, goede rapportage, klantvriendelijkheid, een goede klachtenprocedure en milieuvriendelijke bestrijding.

Vooral voor bedrijven die met voedsel werken is het erg belangrijk dat bestrijding en rapportage verloopt volgens de huidige wet- en regelgeving. Bij ProSekt is dit altijd gewaarborgd, waardoor uw bedrijf hiermee ook weer aan de wetgeving voldoet.

Plan telefonisch uw afspraak in

Over de telefoon stellen we alvast een aantal vragen ter voorbereiding

Expert komt langs op locatie

Onze bestrijdingsspecialist onderzoekt op locatie om welke soort het gaat en maakt een analyse

U ontvangt een prijsopgave

U beslist of u voor het aangeboden tarief de mieren wilt laten bestrijden

De bestrijder pakt direct de mierenplaag aan

Onze bestrijdingstechnicus kan na uw akkoord direct het mierennest aanpakken

Mierenplaag

Kolonie
Mieren hebben zich kunnen aanpassen aan zeer verschillende leefomgevingen. Waar ze voorkomen zijn mieren de dominante levensvorm op de bodem. Vele mierensoorten bouwen het nest in de grond of in holle bomen, andere spinnen bladeren aan elkaar om een nest te maken. De kolonie bestaat uit één (of enkele) koningin(nen), werksters (ook allemaal vrouwtjes) en soms jonge mannetjes en maagdelijke koninginnen. De grootste groep zijn de werksters, die samen de werktaken verdelen. Er zijn onder andere verkenners, voedselverzamelaars, nest-onderhouders, kinderverzorgsters en soldaten.

Wespachtigen
Mieren behoren tot de wespachtigen, ze stammen af van gravende wespensoorten waarvan de werksters de vleugels hebben verloren. De nauwe verwantschap aan wespen is ook af te leiden uit de bouw van een mier, die sterke overeenkomsten vertoont met een wesp. Andere insecten die soms als een mier kunnen worden aanzien, behoren tot de mierwespen. Mierwespen zijn over het algemeen veel hariger dan mieren.

Feromonen
Mierencommunicatie verloopt hoofdzakelijk door middel van geurstoffen, ook wel feromonen genoemd. Mieren gebruiken een bouquet van koolwaterstoffen, die als een soort waslaag op hun huid zit, om te kunnen herkennen tot welke kolonie ze behoren. Als een individu het nest binnenkomt met de verkeerde samenstelling van deze koolwaterstoffen, zal deze hardhandig verwijderd worden. Mieren vallen aan en verdedigen zichzelf en hun nest door te steken met een gifangel, of te bijten en vervolgens mierenzuur in het bijtwondje te spuiten.

Veel mieren gebruiken feromonensporen om de weg terug naar huis te vinden. Zo kan een voedselverzamelaar die voedsel vindt, een spoor op de grond achterlaten en op die manier aan andere voedselverzamelaars kenbaar maken waar dit voedsel gevonden kan worden en welke het spoor zullen gaan volgen. Deze versterken op hun beurt het feromonenspoor verder, zodat nog meer mieren het zullen volgen, totdat het voedsel is uitgeput. Andere feromonen zijn bijvoorbeeld het alarmferomoon, dat een mier kan afgeven en nabije nestgenoten tot een furieuze aanval aanzet.

Bestrijdingsmethoden

ProSekt werkt met de beste bestrijdingstechnieken. We zijn ISO-gecertificeerd en werken volledig volgens IPM (Integrated Pest Management). Hiermee lossen we het ongediertebestrijdingsprobleem niet alleen op. We voorkomen dat ongedierte weer terug kan komen in de toekomst.

FAQ

Als je ons belt, dan zijn we in de meeste gevallen de volgende dag al ter plaatse.
Voor onze prijzen, kijk op de pagina van het ongedierte waar je last van denkt te hebben.
In veel gevallen kunnen we na de gratis inspectie direct met het bestrijden beginnen.

Contact

Bel ons: 0900 3331114
Stuur een email: info@prosekt.nl
Om direct een bericht te sturen, klik hier
Wil je gebeld worden? klik hier

Openingstijden:

Maandag 8:30 - 17:00 uur
Dinsdag 8:30 - 17:00 uur
Woensdag 8:30 - 17:00 uur
Donderdag 8:30 - 17:00 uur
Vrijdag 8:30 - 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten