Muizen bestrijden

Heb ik last van muizen?

De aanwezigheid van muizen kun je als volgt herkennen:

Je vindt muizenkeutels in huis
Langs de looproutes van muizen en op plaatsen waar ze vaak komen laten muizen hun keutels achter. Deze hebben qua vorm en grootte veel weg van hagelslag en ze liggen overal verspreid.

Je hoort krassende geluiden
Dankzij hun flexibele skelet is een gat waar je een pen doorheen kunt steken, groot genoeg als doorgang voor een muis. Hierdoor verplaatsen zij zich met alle gemak door je woning en verschuilen zij zich op plekken waar je niet altijd bijkomt.

Je vindt aangevreten verpakkingen in de voorraadkast
Muizen eten voornamelijk noten, granen, larven, wormen en insecten, maar kiezen voor het beste wat voorhanden is, dus ze eten ook graag van jouw voorraad.

Je ruikt een sterke penetrante geur
Muizen laten hun urine overal achter o.a. om hun territorium af te bakenen. Dit zorgt voor een sterke penetrante geur (ammoniak en muskus). Via hun urine kunnen verschillende ziektes worden verspreid, waaronder het Hanta-virus. Met hun uitwerpselen kunnen ze via het voedsel ziektes verspreiden zoals het Salmonellavirus en de ziekte van Weil.

Je ziet knaagschade aan plastic, hout en/of elektrische bekabeling
Omdat muizentanden voortdurend groeien, knagen ze graag aan plastic, hout en elektrische bekabeling. Dit doen ze om hun tanden kort te houden. Hierdoor kan kortsluiting en zelfs brand ontstaan.

Waarom laten bestrijden?
Ze planten zich razendsnel voort. Een muis kan wel 120 nakomelingen per jaar krijgen en de jongelingen zijn na enkele weken al geslachtsrijp. Zodat slechts enkele muizen zich binnen de kortste keren kunnen vermenigvuldigen tot een echte plaag van honderden of zelfs duizenden muizen.

Het zelf bestrijden van muizen is lastig, omdat muizen erg schuw zijn. Wanneer er muizengif wordt geplaatst en de muis ruikt een mensengeur, zal hij hier niet van eten. Ook als er muizengif wordt geplaatst buiten de looplijnen of het normale voedselgebied zullen de muizen te weinig of niets opnemen. Bovendien is het muizengif dat verkrijgbaar is voor consumenten niet sterk genoeg.

Omdat ProSekt gespecialiseerd is in de bestrijding van muizen, hebben wij veel specifieke kennis op dit gebied. Onze bestrijdingsdeskundigen kunnen als het ware denken zoals de muizen die een plaag vormen en deze zodoende heel gericht aanpakken en uitroeien.

ProSekt werkt door heel Nederland

Er is altijd wel een bestrijder van ProSekt bij jou in de buurt

Spoedservice

Als je ons belt, dan zijn we altijd de volgende dag ter plaatse

Gratis inspectie

Onze tarieven zijn zeer scherp en inspectie is zelfs gratis

Lost het probleem direct voor je op

Onze bestrijders zijn zeer ervaren en werken met de allerbeste bestrijdingsmethoden

Muizen bestrijding

Wij zijn altijd binnen 24 uur ter plaatse voor een gratis en vrijblijvende analyse van het probleem. Als je wilt, gaan we meteen aan de slag.

Wij vinden goede communicatie met jou natuurlijk belangrijk. Alles wat we doen gaat in goed overleg. Wij maken eerst een bestrijdingsplan en van al onze verrichtingen worden rapporten gemaakt.

Wij komen eerst gratis bij je langs voor een inspectie. Als je beslist met ons verder te gaan, dan kunnen we vanaf € 69,- het muizenprobleem direct bestrijden.

Plan telefonisch je afspraak in

Over de telefoon stellen we je vast een aantal vragen om te kijken of je last hebt van muizen

Expert komt bij je thuis

Onze bestrijdingsspecialist onderzoekt bij je thuis het probleem en maakt een offerte voor je op

Jij beslist

Je beslist of je voor het aangeboden tarief de muizen wil laten bestrijden

Bestrijder begint met de bestrijding

Onze bestrijdingstechnicus gaat over tot de bestrijding en pakt de muizenbestrijding op

Muizen

De huismuis (Mus musculus) komt oorspronkelijk uit gebieden in Midden-Azië en Rusland, maar heeft zich in de voetstappen van de mens over de hele wereld verspreid. Na de mens is dit dan ook het meest verspreide zoogdier ter wereld.

Eetgedrag
De huismuis eet het liefst granen en noten, maar past zich zeer snel aan. Bij gebrek aan beter voedsel eten ze ook papier, zeep en lijm. Ze hebben genoeg aan 3 tot 5 gram voedsel per dag. Ze kunnen lange tijd zonder water, als ze voldoende vocht uit hun voedsel kunnen halen. Hun snelgroeiende snijtanden moeten ze bijhouden door op harde dingen zoals hout en plastic te knagen.

Grootte
Hun staart is bijna even lang als hun lichaam. En ze worden tot 10 centimeter lang als ze volgroeid zijn. Desondanks kunnen ze zich door openingen vanaf 0,5 cm heen wringen, dankzij hun flexibele skelet. Ze springen tot 30 cm en vanaf 1 meter hoog en ze kunnen verticaal klimmen.

Voortplanting
De vrouwtjes hebben een draagtijd van slechts 3 weken en werpen tot 12 jongen per keer. De zoogtijd duurt 18 tot 20 dagen. Binnen 2 maanden zijn de jongen geslachtsrijp. Ze planten zich het hele jaar door voort.

Leefgedrag
Muizen verschuilen zich op rustige plekken in het plafond, onder de vloer of tussen de muren. Je merkt vaak aan de krassende geluiden van hun pootjes, de penetrante lucht van de urine of de donkere keuteltjes dat ze er zijn.

Bestrijdingsmethoden

ProSekt werkt met de beste bestrijdingstechnieken. We zijn ISO-gecertificeerd en werken volledig volgens IPM (Integrated Pest Management). Hiermee lossen we het ongediertebestrijdingsprobleem niet alleen op. We voorkomen dat ongedierte weer terug kan komen in de toekomst.

FAQ

Als je ons belt, dan zijn we in de meeste gevallen de volgende dag al ter plaatse.
Voor onze prijzen, kijk op de pagina van het ongedierte waar je last van denkt te hebben.
In veel gevallen kunnen we na de gratis inspectie direct met het bestrijden beginnen.

Contact

Bel ons: 085-3034206
Stuur een email: info@prosekt.nl
Om direct een bericht te sturen, klik hier
Wil je gebeld worden? klik hier

Openingstijden:

Maandag 8:30 - 17:00 uur
Dinsdag 8:30 - 17:00 uur
Woensdag 8:30 - 17:00 uur
Donderdag 8:30 - 17:00 uur
Vrijdag 8:30 - 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten