Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes?

Zilvervisjes zijn voornamelijk ’s nachts actief en leven hoofdzakelijk van schimmels. Als de plek waar ze zich verbergen zichtbaar wordt gaan zilvervisjes snel op zoek naar een nieuwe plek om zich te verstoppen. Zilvervisjes leven het liefst op vochtige en koele plaatsen, zoals de kelder, toilet, badkamer en de keuken.

De belangrijkste reden voor toename van zilvervisjes is het gebruik van laminaat/parket met platte plinten. De platte plinten sluiten namelijk niet goed aan bij de muur en een loslatende plakstrip doet de rest. Zo ontstaat een gunstige verblijfsplaats waar ze zich ook gemakkelijk voortplanten. Er kunnen wel 10 zilvervisjes per meter plint aanwezig zijn. Zilvervisjes eten graag katoen en nestelen zich graag in kleding. Ze kunnen flinke schade toebrengen aan een garderobe.

Papiervisjes leven van papier en je zult ze dan ook eerder tegenkomen op plaatsen waar veel papier en/of karton wordt bewaard. Papiervisjes eten ook lijmsoorten (behangplaksel), dode insecten, koolhydraten, suiker en zetmeel.

Het papiervisje legt ongeveer 200 eitjes per keer, waardoor er binnen no-time een echte plaag in je huis kan ontstaan. Afhankelijk van de warmte van de ruimte waarin de eitjes worden gelegd, komen ze binnen een periode van tussen de 4 weken en 6 maanden uit. Papiervisjes vreten behang en boeken aan. Ze kunnen hele archieven aantasten.

ProSekt werkt door heel Nederland

Er is altijd wel een bestrijder van ProSekt bij jou in de buurt

Spoedservice

Als je ons belt, dan zijn we uiterlijk de volgende dag ter plaatse

Gratis inspectie

Onze tarieven zijn zeer scherp en inspectie is zelfs gratis

Lost het probleem direct voor je op

Onze bestrijders zijn zeer ervaren en werken met de allerbeste bestrijdingsmethoden

Zilvervisjes Bestrijding

Wanneer je met ProSekt contact opneemt, dan komen we direct in actie. We kunnen de volgende dag al ter plaatse zijn en na jouw akkoord direct starten met de bestrijding. Door onze professionele aanpak worden de zilvervisjes zeer effectief bestreden.

Bestrijding met huis-tuin-en-keukenmiddelen heeft niet veel zin, omdat de eitjes van de zilvervisjes overleven en je binnen de kortste keren weer nieuwe zilvervisjes hebt. Professionele bestrijding werkt wel.

Bel ons meteen, dan komen we snel bij je langs voor een gratis en vrijblijvende inspectie. Wij bestrijden zilvervisjes door heel Nederland zonder voorrijkosten. Onze bestrijder doet eerst een gratis en vrijblijvende inspectie. Besluit je tot bestrijding over te gaan dan kan dit vanaf € 69,- excl. BTW.

Zilvervisjes zijn zeer lastig aan te pakken en alleen te bestrijden wanneer alle zilvervisjes tegelijkertijd worden vernietigd. Dit kan alleen doormiddel van professionele bestrijding met professionele apparatuur. Wij hebben uitsluitend gediplomeerde en gecertificeerde bestrijdingsdeskundigen in dienst met vele jaren specialistische ervaring in ongediertebestrijding, vooral gericht op zilver- en papiervisjes.

ProSekt beschikt over alle certificeringen op het gebied van ongediertebestrijding. Deze certificaten waarborgen een verantwoorde bestrijding van ongedierte. De juiste werkmethoden en procedures, goede rapportage, klantvriendelijkheid, een goede klachtenprocedure en milieuvriendelijke bestrijding.

Plan telefonisch je afspraak in

Over de telefoon stellen we alvast een aantal vragen om te kijken in hoeverre je last hebt van zilvervisjes

Expert komt bij je thuis

Onze bestrijdingsspecialist onderzoekt bij je thuis het probleem en maakt een offerte voor je op

Jij beslist

Je beslist of je voor het aangeboden tarief de zilvervisjes wilt laten bestrijden

Bestrijder pakt het probleem aan

Onze bestrijdingstechnicus kan indien gewenst na jouw akkoord direct met de bestrijding beginnen

Zilvervisjes

Zilvervisjes in huis
Het Zilvervisje komt vooral voor in nieuwbouwwoningen, vanwege de hoge vochtigheid en goede isolatie. Door klimaatverandering worden ze de laatste jaren veel actiever en planten ze zich steeds sneller voort.

Eetgedrag
Zilvervisjes eten het liefst schimmels, maar ook houden ze bijvoorbeeld van katoen dat in kleding voorkomt. Ze vervellen regelmatig en eten dan hun oude huid op of zelfs elkaar. Ze kunnen tot wel bijna een jaar zonder voedsel overleven. Water hebben ze vaak niet nodig.

Grootte
De eitjes zijn slechts 0,8mm groot en zijn met het blote oog nauwelijks zichtbaar. Na het uitkomen van het eitje zijn de kleine zilvervisjes eerst wit van kleur. Na een aantal weken krijgen ze een meer glanzende zilverachtige kleur en kunnen ze uitgroeien tot bijna 2 cm. Hun voelsprieten zijn bijna de helft van hun lichaamslengte. Ze hebben een plat lijf waardoor ze zelfs in de kleinste opening weg kunnen schieten.

Voortplanting
Een geslachtsrijp mannetjes en vrouwtjes zilvervisje vinden elkaar met behulp van geur. Vervolgens leren ze elkaar kennen, door met hun antennes tegen elkaar te trillen. Dit wordt af en toe gepauzeerd om vervolgens weer kop naar kop te gaan staan. Op een gegeven moment rent het mannetje weg, waarbij het vrouwtje hem achtervolgt. Vervolgens staan ze naast elkaar en wrijft het mannetje zijn staart tegen het vrouwtje, waarna hij een pakketje zaadjes laat vallen. Het vrouwtje neemt deze vervolgens op in haar lichaam. Het vrouwtje legt eitjes van ongeveer 0,8 mm groot. In haar hele leven legt ze tot 200 eitjes. De jongen komen na vier tot zes weken uit het ei.

Leefgedrag
Zilvervisjes komen vooral ’s nachts tevoorschijn uit hun schuilplaats. Als ze overdag worden waargenomen, is het vaak in de wastafel of in de douche waar ze vanwege het gladde oppervlak moeilijk weg kunnen komen. Overdag nestelen ze zich vaak in kleine voegen en kieren, waar ze vanwege kun platte lichaam gemakkelijk tussen kunnen. Aan het uiteinde van hun achterlijf zitten 3 voelsprieten, cerci genoemd. Deze sprieten vangen trillingen en luchtverplaatsingen op. Hiermee kunnen ze aanvallers zoals spinnen, roofkevers, muizen e.d. voelen aankomen. Vaak kunnen ze dan op tijd wegschieten.

Bestrijdingsmethoden

ProSekt werkt met de beste bestrijdingstechnieken. We zijn ISO-gecertificeerd en werken volledig volgens IPM (Integrated Pest Management). Hiermee lossen we het ongediertebestrijdingsprobleem niet alleen op. We voorkomen dat ongedierte weer terug kan komen in de toekomst.

FAQ

Als je ons belt, dan zijn we in de meeste gevallen de volgende dag al ter plaatse.
Voor onze prijzen, kijk op de pagina van het ongedierte waar je last van denkt te hebben.
In veel gevallen kunnen we na de gratis inspectie direct met het bestrijden beginnen.

Contact

Bel ons: 085-3034206
Stuur een email: info@prosekt.nl
Om direct een bericht te sturen, klik hier
Wil je gebeld worden? klik hier

Openingstijden:

Maandag 8:30 - 17:00 uur
Dinsdag 8:30 - 17:00 uur
Woensdag 8:30 - 17:00 uur
Donderdag 8:30 - 17:00 uur
Vrijdag 8:30 - 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten