Bedwantsen bestrijden

Last van Bedwantsen?

Heeft u na het slapen last van rode bultjes die jeuken en opzwellen en zitten deze bultjes vlak bij elkaar?
En ziet u in uw beddengoed rood-zwarte vlekjes. Dan zou dit kunnen duiden op bedwantsen.
Bedwantsen leven vooral in de naden van matrassen, maar zitten ook vaak in stopcontacten, achter plinten, openingen in de vloer of in de muur. Ze leven op mensenbloed en worden aangetrokken door lichaamswarmte en uitgeademde CO2. Ze zijn vooral ’s nachts actief, met name ongeveer één uur voor zonsopkomst.

Rode bultjes, jeuk en zwellingen
De rode bultjes ontstaan doordat de bedwantsen eerst een antistollingsmiddel en verdovingsmiddel in je huid injecteren zodat het bloed niet stolt en je niet wakker wordt. Deze stoffen zorgen niet alleen voor zwellingen en jeuk maar kunnen ook voor infecties zorgen. Ook kunnen hiermee verschillende bacteriën en virussen zoals hepatitis B over worden gebracht. De huidaandoening die door de bedwants wordt veroorzaakt wordt Cimicosis genoemd.

Bedwantsen drinken voor ongeveer 2 tot 12 minuten en verstoppen zich daarna weer in hun schuilplaats. Wanneer je in je slaap omdraait, terwijl ze aan het drinken zijn, dan maken ze daarna weer een nieuwe opening, totdat ze verzadigd zijn. Doordat ze meerdere keren achter elkaar steken, zitten de bultjes vaak dicht bij elkaar. De rood-zwarte vlekjes die je in je beddengoed aantreft, zijn de uitwerpselen van de bedwants.

Waarom laten bestrijden?
Iedere keer nadat de bedwants bloed heeft gedronken, trekt deze zichzelf terug om eitjes te leggen. Zo’n 5 tot 10 per keer. Hieruit ontstaan weer evenveel nieuwe bedwantsen. Zo is het mogelijk voor 1 bedwants om zich in relatief korte tijd te vermenigvuldigen tot miljoenen diertjes.

Bij de bestrijding is het daarom belangrijk dat alle bedwantsen en eitjes volledig worden uitgeroeid, als er 1 overleeft dan begint het proces weer van voor af aan. Er mogen in de tussentijd geen spullen uit de slaapkamer worden verplaatst, omdat als er één bedwants meeverhuist, de plaag zich gemakkelijk door de woning of naar andere woningen kan verspreiden.

ProSekt werkt door heel Nederland

Er is altijd wel een bestrijder van ProSekt bij jou in de buurt

Spoedservice

Als je ons belt, dan zijn we uiterlijk de volgende dag ter plaatse

Gratis inspectie

Onze tarieven zijn zeer scherp en inspectie is zelfs gratis

Lost het probleem direct voor je op

Onze bestrijders zijn zeer ervaren en werken met de allerbeste bestrijdingsmethoden

Bedwantsen bestrijden

Wil je dat ProSekt morgen direct de bedwantsen komt bestrijden?

ProSekt begrijpt jouw probleem en komt na 1 telefoontje direct in actie. Met onze spoed-service en onze grondige aanpak, behalen we goede resultaten.

Bestrijding van bedwantsen is doorgaans het werk voor de specialistische bestrijder, want als je zelf aan de slag gaat met een huis-tuin-en keuken middel, worden de eitjes van de bedwantsen niet gedood en heb je binnen de kortste tijd nieuwe bedwantsen. Professionele bestrijding werkt wel.

Bel meteen ons telefoonnummer, dan komen we morgen bij je langs voor een gratis en vrijblijvende analyse. Wij doen aan bedwantsen bestrijding door heel Nederland.

We bestrijden vanaf € 199,- excl. BTW. Daarmee beginnen we direct met het bestrijden van de bedwantsen.

Bedwantsen zijn zeer lastig aan te pakken en alleen te bestrijden wanneer alle bedwantsen tegelijkertijd worden vernietigd. Omdat ze zich schuilhouden in naden, kieren, achter plinten en achter wandcontactdozenstop blijft professionele bestrijding door een gediplomeerde professional noodzakelijk.
Vaak zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.

Wij hebben uitsluitend gediplomeerde en gecertificeerde bestrijdingsdeskundigen in dienst met vele jaren specialistische ervaring in ongediertebestrijding, ook gericht op bedwantsen.

ProSekt beschikt over alle certificeringen op het gebied van ongediertebestrijding. Deze certificaten waarborgen een verantwoorde bestrijding van ongedierte. De juiste werkmethoden en procedures, goede rapportage, klantvriendelijkheid, een goede klachtenprocedure en milieuvriendelijke bestrijding.

Plan telefonisch je afspraak in

Over de telefoon stellen we alvast een aantal vragen om te kijken of je echt last hebt van bedwantsen

Expert komt bij je thuis

Onze bestrijdingsspecialist onderzoekt bij je thuis het probleem en maakt een offerte voor je op

Jij beslist

Je beslist of je voor het aangeboden tarief de bedwantsen wil laten bestrijden

Bestrijder pakt het probleem aan

Onze bestrijdingstechnicus begint direct met de bestrijding van de bedwantsen

Bedwantsen

Luizen of Wantsen?
Bedwantsen worden in de volksmond ook wel “wandluizen” of “bedluizen” genoemd. Dit is niet correct, omdat dit diertje niet tot de familie van de luizen behoort. Dit insect moet ook niet verward worden met de kleerluis.

Voedsel
Bedwantsen drinken zo’n 2 tot 12 minuten bloed van mensen of dieren en hebben dan voldoende voedingstoffen voor zo’n 4 weken. Maar bij gebrek aan voedsel, kunnen ze hiermee soms wel tot 6 maanden vooruit.

Eitjes
De eitjes zijn ongeveer 1 mm groot. Na 2 weken komt hier de nimf uit. De nimf kleurt rood als deze bloed heeft gedronken. Na 6 weken eten en groeien, is ze volwassen.

Voortplanting
Volwassen bedwantsen paren niet door gebruik te maken van het vrouwelijk geslachtsorgaan. Het mannetje maakt een gat in het vrouwtje om zijn geslachtscellen aan te brengen. Dit wordt ook traumatische inseminatie genoemd. Het vrouwtje legt iedere dag zo’n 10 eitjes. Tot maximaal 200 à 300 eitjes in totaal.

Verspreiding
Omdat bedwantsen een plat en sterk lijf hebben, kunnen ze zich gemakkelijk in de kleinste naden en kieren verstoppen. En omdat ze lang zonder eten kunnen, kunnen ze gemakkelijk met de mens meereizen, om zich vervolgens op een andere plek weer verder voort te planten. Doordat ze steeds meer immuun worden voor de meest gebruikte bestrijdingsmiddelen, zien we de afgelopen jaren een enorme toename van dit insect in de westerse wereld.

Bestrijding
Omdat de bedwants gemakkelijk meelift met de mens of zich via kieren in de muren gemakkelijk naar andere woningen kan verspreiden, wordt door de overheid geadviseerd om bij het aantreffen van bedwantsen snel een professionele bestrijder in te schakelen.

Herkennen
Vaak zijn bedwantsen te herkennen aan rood-zwarte puntjes in het bed, dit zijn hun uitwerpselen. Of juist aan de rode vlekken op het lichaam van de mens, waarbij in tegenstelling tot bijvoorbeeld muggenbeten er vaak meerdere rode vlekjes vlak naast elkaar zitten. Ook is bij bedwantsen de plaats van injectie, waardoor het bloed is gezogen, nog zichtbaar.

Bestrijdingsmethoden

ProSekt werkt met de beste bestrijdingstechnieken. We zijn ISO-gecertificeerd en werken volledig volgens IPM (Integrated Pest Management). Hiermee lossen we het ongediertebestrijdingsprobleem niet alleen op. We voorkomen dat ongedierte weer terug kan komen in de toekomst.

FAQ

Als je ons belt, dan zijn we in de meeste gevallen de volgende dag al ter plaatse.
Voor onze prijzen, kijk op de pagina van het ongedierte waar je last van denkt te hebben.
In veel gevallen kunnen we na de gratis inspectie direct met het bestrijden beginnen.

Contact

Bel ons: 085-3034206
Stuur een email: info@prosekt.nl
Om direct een bericht te sturen, klik hier
Wil je gebeld worden? klik hier

Openingstijden:

Maandag 8:30 - 17:00 uur
Dinsdag 8:30 - 17:00 uur
Woensdag 8:30 - 17:00 uur
Donderdag 8:30 - 17:00 uur
Vrijdag 8:30 - 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten