Vogelwering
Overlast van duiven of andere vogels?
De stadsduif is de laatste decennia flink in opkomst en zorgt voor steeds meer overlast in de steden. Dankzij het grote aanpassingsvermogen kan de stadsduif zich op vrijwel ieder vlak oppervlak vestigen, zoals een dakgoot, balkon of richel en zijn een paar takjes en wat rommel genoeg om een nestje te maken.
Door de grote hoeveelheden voedselafval die de mens achterlaat hebben ze meer dan voldoende te eten en breidt de populatie zich snel uit. Ook worden ze steeds brutaler in het verkrijgen van voedsel en de plaatsen waar ze zich vestigen. Ze worden gemiddeld zo’n 7 jaar oud, maar kunnen zelfs een leeftijd van 20 jaar bereiken. Ze kunnen maar liefst 20 jongen per jaar voortbrengen. In veel steden hebben ze zich ontwikkeld tot een ware plaag.
Het geluid dat ze produceren wordt vaak als erg irritant ervaren, ook omdat ze hier ’s morgens al vaak vroeg mee beginnen. Maar de uitwerpselen zijn vaak veel nog vervelender: een duif produceert circa 14 kg mest per jaar! Door de agressieve ammoniak die de uitwerpselen bevat, raakt de lak van auto’s en gevelwerk snel aangetast. Daarom wordt aangeraden om duivenpoep zo snel mogelijk van deze oppervlakken te verwijderen.
De stadsduif zelf kan gastheer zijn voor allerlei parasieten zoals mijten, teken en vlooien waardoor hij ook ziekten kan overbrengen. De nesten van stadsduiven bevatten niet alleen allerlei parasieten zoals o.a. motten, vliegen, kevers en stofluizen, maar veroorzaken ook verstoppingen van hemelwaterlozingen.
De meeste duiven zijn zo gewend aan contact met de mens dat ze zich niet snel weg laten jagen. Is de ene duif vertrokken dan komt er vaak snel weer een andere, die er ook geen problemen mee heeft het oude nestje gewoon over te nemen. Professionele wering is vaak nodig om het probleem echt op te lossen.
ProSekt heeft 25 jaar ervaring met vogelwering en onze aanpak is daarom zeer effectief. Bel meteen ons telefoonnummer, dan komen wij bij u langs voor een gratis en vrijblijvende analyse van de duivenoverlast. Wij brengen de overlast bij uw bedrijfspand of -terrein direct in kaart en maken vrijblijvend een plan voor effectieve wering. Onze aanpak is snel en diervriendelijk.
ProSekt werkt door heel Nederland
Er is altijd wel een bestrijder van ProSekt bij uw bedrijf in de buurt
Spoedservice
Als u ons belt, dan zijn we uiterlijk de volgende dag ter plaatse
Gratis inspectie
Onze tarieven zijn zeer scherp en inspectie is zelfs gratis
Lost het probleem direct voor je op
Onze bestrijders zijn zeer ervaren en werken met de allerbeste bestrijdingsmethoden
Vogelwering
Het zelf verjagen van duiven is niet simpel. Het verjagen met geluiden of vogelverschrikkers is vaak van erg korte duur. De duiven wennen hier namelijk snel aan en komen gewoon weer terug.
ProSekt is gespecialiseerd in vogelwering en past alle verschillende soorten weringen toe. Afhankelijk van wat in uw situatie het beste is.
We maken altijd eerst een uitgebreide analyse van de situatie en maken dan een weringsplan om de duiven snel en effectief bij uw bedrijfspand of -terrein weg te houden. Waar we vooral rekening mee houden is dat de wering die we plaatsen, weliswaar de duiven weg moet houden, maar tegelijkertijd zeer onopvallend voor uzelf moet zijn. We begrijpen dat de wering van de duiven niet ten koste moet gaan van de uitstraling van uw pand.
Met de nieuwste technieken die ProSekt toepast kunnen de duiven ook worden weghouden zonder dat alles wordt vol gehangen met netten en andere opvallende weringen, die uw uitzicht kunnen beperken. Ook kunnen we met deze technieken de wering voor u zo kostenefficiënt mogelijk aanbieden.
Onze specialisten zijn steeds op de hoogte van de nieuwste weringstechnieken die wereldwijd worden toegepast. Wij zetten veel theoretische kennis uit wetenschappelijk onderzoek om in de dagelijkse praktijk om de duivenwering voor u zo effectief en goedkoop mogelijk te houden. Waarbij uw bedrijfsvoering, maar ook de gezondheid van de vogels wordt gerespecteerd.
ProSekt beschikt over alle certificeringen op het gebied van vogelwering. Deze certificaten waarborgen een verantwoorde bestrijding en wering van alle soorten vogels, de juiste werkmethoden en procedures, goede rapportage, klantvriendelijkheid, een goede klachtenprocedure, milieuvriendelijke bestrijding en aandacht voor dierenwelzijn.
Plan telefonisch uw afspraak in
Over de telefoon stellen we alvast een aantal vragen over de situatie
Expert komt langs op locatie
Onze bestrijdingsspecialist onderzoekt de locatie en maakt een weringsplan
U ontvangt een offerte
U beslist of u voor het aangeboden tarief de wering wilt laten aanbrengen
Onze specialist komt langs en brengt de vogelwering aan
Onze bestrijdingstechnicus kan na uw akkoord direct het probleem aanpakken
- Bel me terug
- We nemen zo snel mogelijk contact op
- Vrijblijvend advies
- Je privacy blijft altijd gewaarborgd
Duiven
Duiven (Columbidae) vormen een familie van meestal middelgrote, compact gebouwde vogels met volle, ronde borst en kleine kop. Ze hebben een snelle, meestal rechtlijnige vlucht. Ze kunnen in tegenstelling tot andere vogels water met hun snavel opzuigen. De jonge duiven worden met duivenmelk uit de krop gevoerd. Het mannetje heet doffer en het vrouwtje wordt duivin of gewoon duif genoemd.
Jongen
Een duif broedt zo’n zestien tot twintig dagen in een eenvoudig, wat rommelig gemaakt nest. Als de jongen geboren worden zijn ze blind en bedekt met dun geel dons. Na drie à zes dagen gaan de oogjes open en na elf dagen krijgen ze veren. De moeder stopt het voeren na ongeveer zestien dagen, dan eet het jong zelf. Na 25 dagen kan het jong vliegen.
Soorten
In Nederland komt een aantal duivensoorten voor, waarvan sommigen zich sterk aan de mens hebben aangepast. De rotsduif bijvoorbeeld is een voorouder van de tamme stadsduif die overal in de grote steden aanwezig is, volgens sommigen zelfs in te grote aantallen.
Stadsduif
De stadsduif is een eerst gedomesticeerde en later weer verwilderde afstammeling van de rotsduif. Stadsduiven kunnen in steden hoge populatiedichtheden bereiken, ze broeden het hele jaar door en kiezen zelf hun partner.
Overlast
Stadsduiven broeden wereldwijd in steden. In steden is veel voedsel en er zijn rotsige broed- en schuilplekken. De uitwerpselen van stadsduiven kunnen zorgen voor overlast, schade aan gebouwen, onhygiënische situaties en gezondheidsrisico’s voor mensen. De stadsduif wordt soms wel “gevleugelde” of “vliegende” rat genoemd. In verscheidene Nederlandse steden wordt vermeerdering tegengegaan, onder meer door een voederverbod in te stellen.
Bestrijdingsmethoden
FAQ
Contact
Bel ons: 0900 3331114
Stuur een email: info@prosekt.nl
Om direct een bericht te sturen, klik hier
Wil je gebeld worden? klik hier