Houtworm bestrijden

Last van Houtworm?

Heb je last van houtworm, boktor of huiszwam? Zie je gaatjes in het houtwerk, vind je boormeel en hoor je misschien geknaag in het hout? Dan heb je waarschijnlijk houtaantasters in je hout.

ProSekt is gespecialiseerd in de bestrijding van houtaantasters. Neem contact met ons op en we komen vrijblijvend bij je langs voor een gratis inspectie en het opmaken van een offerte.

Onze specialist beoordeelt het probleem. Om welke houtaantaster gaat het? Heeft het gevolgen voor de constructie van het gebouw? Wat is de beste bestrijdingsmethode? Onze specialist doet altijd eerst een gratis inspectie om het probleem in kaart te brengen. Hierbij ben je tot niets verplicht. We maken vrijblijvend een bestrijdingsplan en offerte voor je op.

    ProSekt werkt door heel Nederland

    Er is altijd wel een bestrijder van ProSekt bij jou in de buurt

    Spoedservice

    Als je ons belt, dan zijn we uiterlijk de volgende dag ter plaatse

    Gratis inspectie

    Onze tarieven zijn zeer scherp en inspectie is zelfs gratis

    Lost het probleem direct voor je op

    Onze bestrijders zijn zeer ervaren en werken met de allerbeste bestrijdingsmethoden

    Houtworm Bestrijding

    Houtworm is de verzamelnaam voor in hout levende insectenlarven van boktorren en kevers die door het volwassen insect in de kieren van hout zijn gelegd, zoals de huisboktor, klopkever, gewone houtwormkever of de bonte knaagkever. De larven voeden zich met het hout door hierin gangen te boren waardoor lange tunnels in het hout ontstaan. Hierdoor tasten zij het hout aan waardoor houtconstructies ernstig kunnen worden verzwakt. Als de larve groot genoeg is, zal deze het hout via een zogenaamde uitvliegopening verlaten. Dit zijn de herkenningspunten van een houtaantasting en bovendien kun je aan de vorm en grootte van deze uitvliegopeningen zien welke houtaantaster aan het knagen is geweest (bij de boktor zijn de uitvliegopeningen ovaal van vorm en groter dan de ronde uitvliegopeningen van de houtwormkever).

    Het gevaar van houtwormen of huiszwam is, dat ze het hout van houten constructies in huizen of gebouwen ernstig verzwakken en deze constructies uiteindelijk in kunnen storten. Dit brengt grote gevaren met zich mee. ProSekt is zich hiervan bewust en kan snel in actie komen. Want hoe eerder de houtworm of zwammen wordt aangepakt, hoe geringer de schade en hoe gemakkelijker deze kan worden bestreden.

    Omdat ProSekt gespecialiseerd is in de bestrijding van alle houtaantasters hebben wij alle verschillende bestrijdingsmethoden in huis. Onze specialist zal bij een gratis en vrijblijvende inspectie bekijken welke methode voor jouw situatie het beste is. Hierdoor kunnen de kosten voor je zoveel mogelijk worden beperkt.

    Wij hebben uitsluitend gediplomeerde en gecertificeerde bestrijdingsdeskundigen in dienst met vele jaren specialistische ervaring in de bestrijding van houtaantasters, vooral gericht op houtworm, boktor en huis- of kelderzwam. Zij worden meerdere keren per jaar getraind om hun kennis up-to-date te houden.

    ProSekt beschikt over alle certificeringen op het gebied van ongediertebestrijding. Deze certificaten waarborgen een verantwoorde bestrijding van ongedierte. De juiste werkmethoden en procedures, goede rapportage, klantvriendelijkheid, een goede klachtenprocedure en milieuvriendelijke bestrijding.

    Plan telefonisch je afspraak in

    Over de telefoon stellen we alvast een aantal vragen om te kijken of je echt last hebt van houtworm

    Expert komt bij je thuis

    Onze bestrijdingsspecialist onderzoekt bij je thuis het probleem en maakt een offerte voor je op

    Jij beslist

    Je beslist of je voor het aangeboden tarief de houtworm wil laten bestrijden

    Bestrijder pakt het probleem direct aan

    Onze bestrijdingstechnicus komt bij je langs om de bestrijding uit te voeren en je krijgt een garantiecertificaat

    Houtworm

    Uiterlijk
    Er zijn veel soorten houtwormen. De meest voorkomende is de gewone houtworm. Het kevertje van de gewone houtworm wordt slechts 3 tot 4 millimeter lang, maar is één van de beruchtste en schadelijkste soorten uit de familie klopkevers. De dekschilden zijn zeer fijn behaard, bruin van kleur en hebben vele rijen kleine putjes die op groeven lijken. Het halsschild is erg groot en beschermt de kop, die meer onder het halsschild is geplaatst dan voor het halsschild, bovenop is een puntachtige knobbel aanwezig.

    Schade
    De schade die de gewone houtwormkever kan aanrichten is enorm, en hangt af van een aantal factoren. De kevers leven alleen in kurkdroog hout, en niet in hout van levende of dode bomen in de natuur, wat te vochtig is. De kever wordt hierom ook wel een drooghoutboorder genoemd, net als andere soorten insecten die in droog hout boren, ongeacht de verwantschap. Bewerkt hout is niet geschikt voor de larven, die daarom massaal afkomen op spanten en onbewerkte meubels en kunstvoorwerpen in huizen. Houten beeldsculpturen vallen ook nog wel eens ten prooi.

    Voortplanting
    Een andere factor is de voortplanting; de vrouwtjes leggen 20 tot 40 eitjes, de larven graven onregelmatige, lange gangen en hebben twee tot drie jaar nodig om zich te ontwikkelen. Ook is de kever niet kieskeurig, veel soorten boktorren eten als larve loofhout of naaldhout, de gewone houtwormkever lust het allebei. De larve is wit, heeft een gekromd lichaam en wordt ongeveer 6 millimeter lang voor de verpopping plaatsvindt. Het zaagsel, dat boormeel wordt genoemd, is licht van kleur, korrelig van structuur en bevat sigaar-achtige deeltjes. Pas als de larven zijn ontwikkeld en verpopt in het hout komt de kever enige tijd later tevoorschijn door eerst het boorsel uit de gang te schuiven en vervolgens uit te vliegen. De uitvliegopening is 1 tot 2 millimeter, en is hieraan te herkennen. Alle andere bekendere kevers hebben openingen van minstens 2 mm.

    Klopkever
    De gewone houtwormkever is een cultuurvolger die wereldwijd voorkomt; van Europa en Azië tot Noord-Amerika en Australië. De soort lijkt op de bonte klopkever, maar mist de vlekkerige patronen van de laatste soort die bijna twee keer zo lang wordt. Beide soorten behoren tot de klopkevers, een groep kevers waarvan de seksen elkaar lokken door met hun kop en halsschild tegen het hout te tikken, wat een voor mensen hoorbaar geklop tot gevolg heeft.

    Bestrijdingsmethoden

    ProSekt werkt met de beste bestrijdingstechnieken. We zijn ISO-gecertificeerd en werken volledig volgens IPM (Integrated Pest Management). Hiermee lossen we het ongediertebestrijdingsprobleem niet alleen op. We voorkomen dat ongedierte weer terug kan komen in de toekomst.

    FAQ

    Als je ons belt, dan zijn we in de meeste gevallen de volgende dag al ter plaatse.
    Voor onze prijzen, kijk op de pagina van het ongedierte waar je last van denkt te hebben.
    In veel gevallen kunnen we na de gratis inspectie direct met het bestrijden beginnen.

    Contact

    Bel ons: 085-3034206
    Stuur een email: info@prosekt.nl
    Om direct een bericht te sturen, klik hier
    Wil je gebeld worden? klik hier

    Openingstijden:

    Maandag 8:30 - 17:00 uur
    Dinsdag 8:30 - 17:00 uur
    Woensdag 8:30 - 17:00 uur
    Donderdag 8:30 - 17:00 uur
    Vrijdag 8:30 - 17:00 uur
    Zaterdag Gesloten
    Zondag Gesloten