Plaagdieren index

In onze plaagdieren index vindt u veel voorkomend ongedierte en kunt u gebruiken om zelf te determineren met wat voor ongedierte u te maken heeft.

Weet u het niet zeker? Of heeft u last van één van de beestjes in onze plaagdieren index? Neem dan contact met ons op en wij helpen u snel van uw ongedierte af!

Ervaringen met ProSekt

Wat klanten over ons zeggen:

De heer Pietersen uit Utrecht: snel geholpen, top ongediertebestrijder!
12 mei 15 Rotterdam Mario v Loon Bestrijder Mark van prosekt is bij me geweest voor het bestrijden van houtwormen. Is goed verlopen, hij denkt mee en is hulpvaardig. Zou hem zeker aanbevelen.
Rabobank Amsterdam Lisette: "ben al jarenlang tevreden klant bij ProSekt".
Bedwants

Bedwants

De bedwants was vroeger bekend als wandluis. Deze naam is echter misleidend, want de bedwants behoort tot de orde der wantsen.

Lees verder

Bijen

Bijen

Bijen komen in geheel Nederland voor, meestal zijn dit de zogenaamde honingbijen. Deze honingbijen zijn zeer nuttig voor het bestuiven van planten en cultuurgewassen. Het voedsel van de bij bestaat immers uit stuifmeel en nectar van bloemen.

Lees verder

Bloedluis

Bloedluis

Vogelmijten komen in het algemeen voor in kippenhokken. De vogelmijt, die ook bloedluis of kippenbloedmijt genoemd wordt, maakt gebruik van de nesten van wilde of tamme vogels en leeft als parasiet van deze vogels.

Lees verder

Broodkever

Broodkever

Broodkevers zijn te herkennen aan het halsschild dat als een soort monnikskap de kop bedekt en aan de dekschilden die fijne lengte strepen vertonen. Ze zien er in eerste instantie uit als houtwormkevers, dat komt omdat ze tot dezelfde familie behoren.

Lees verder

Eikenprocessierups

Eikenprocessierups

De eikenprocessierups (Thaumetopoea processionea) is de rups van een nachtvlinder die in Nederland rond 2004 vooral in Noord-Brabant en Limburg, en soms in Gelderland weer voorkomt.

Lees verder

Faraomier

Faraomier

Een van de bijzondere miersoorten die in Nederland voorkomt, is de faraomier. Deze miersoort komt door heel Nederland voor. De nesten bevinden zich uitsluitend binnenshuis.

Lees verder

Huiskrekel

Huiskrekel

De huiskrekel komt van nature voor in Zuid-Azi?. Hier vervult hij een nuttige functie als opruimer in de natuur. Hij leeft daar voornamelijk van rottend plantaardig en dierlijk materiaal.

Lees verder

Huisstofmijt

Huisstofmijt

De huisstofmijt komt in Nederland zeer algemeen voor in woningen, bedrijfspanden etc. Tot ongeveer 1900 werd de huisstofmijt alleen aangetroffen in gelooide huiden, maar sinds de jaren zestig worden zij ook veelvuldig gesignaleerd in huisstof, matrassen en met stof beklede banken en stoelen.

Lees verder

Knaagkever (bonte)

Knaagkever (bonte)

Er zijn vele organismen die hout aantasten. Een van deze organismen is de zogenaamde bonte knaagkever, ook wel genoemd "grote houtworm" of "doodskloppertje".

Lees verder

Mieren

Mieren

U kent het ongetwijfeld. U komt ?s morgens de keuken binnen en ziet daar een lange colonne mieren die ergens vanachter een plint of door de kier van een raam hun weg gevonden heeft naar etensresten.

Lees verder

Mijten

Mijten

Mijten komen voor in allerlei plantaardige en dierlijke producten. Daarnaast komen zij voor in vochtige woningen (op muren) en in meubilair waarin natuurlijke vulmaterialen zijn gebruikt.

Lees verder

Mollen

Mollen

De mol is een zeer veel voorkomend plaagdier. Mollen leven in een territorium met een oppervlakte van ca. 400m? en leven daar solitair. Dit houdt in dat een mol geen andere soortgenoot accepteert in zijn woongebied.

Lees verder

Motten

Motten

De kleermot is de meest bekende en tevens meest gevreesde soort mot. Dit is namelijk de mot die de schade aan onder andere wollen kleding en huiden veroorzaakt.

Lees verder

Muggen

Muggen

In de warme, broeierige zomermaanden, maar zeker ook in het begin van de herfst, worden mensen getreiterd door uiterst brutaal en hinderlijk ongedierte: muggen!

Lees verder

Muskusrat

Muskusrat

De muskusrat wordt bij onze zuiderburen regelmatig gevangen en als delicatesse opgediend. Wat dat betreft kunnen ze nog even vooruit.

Lees verder

Oorworm

Oorworm

In de zomer en vooral bij aanhoudend droog weer, kan men de oorworm wel eens aantreffen in woningen. Dit gebeurt vooral als er tegen het huis een composthoop ligt, openhaardhout of als er veel bloembedden zijn.

Lees verder

Pissebedden

Pissebedden

Pissebedden ziet men overal. Zowel binnen als buiten kunnen deze diertjes voorkomen. Buiten o.a. onder stenen, schors van bomen, onder bladeren en in vermolmd hout.

Lees verder

Vliegen

Vliegen

Dikke, harige, hinderlijk aanwezige vliegen. U ziet en hoort deze beestjes regelmatig rondvliegen in uw kamers. De meeste mensen noemen het 'bromvliegen', maar feitelijk zijn het vaak 'kamervliegen' of 'vleesvliegen'.

Lees verder

Vlooien

Vlooien

Wie kent niet het gejeuk en de irritatie aan het been als gevolg van een vlooienbeet. Sommige soorten vlooien kunnen zelfs ziekten overbrengen. Meestal zullen vlooien door huisdieren bij mensen in huis komen.

Lees verder

Wespen

Wespen

Wespen zorgen voor grote overlast. In de zomer en nazomer komen wespen veelvuldig voor bij terrassen en in en om woningen, tuinen, banketbakkerijen, restaurants, cafetaria's, bierbrouwerijen, etc. Wespen worden in het bijzonder aangetrokken door de geur van zoete stoffen. Wanneer de winter aanbreekt, sterft de nestbevolking. Slechts de jonge koninginnen overwinteren op beschutte plaatsen. In het voorjaar beginnen zij ieder afzonderlijk hun nest te bouwen.

Lees verder

Woelratten

Woelratten

De woelrat is een zeer veel voorkomend plaagdier in waterrijke streken in land- en tuinbouwgebieden. In Zuid-Limburg komen ze echter ook voor op plaatsen die ver van het water verwijderd zijn. Bijnamen voor de woelrat zijn "molmuis" en "zwarte waterrat".

Lees verder

Zilvervisjes of ovenvisjes

Zilvervisjes of ovenvisjes

De laatste tijd wordt door mensen steeds vaker een voor hen, tot nu toe, onbekend soort ongedierte waargenomen. Mensen die in een ruimte het licht aandoen zien loodgrijze of bruingrijze beestje van ongeveer 10 mm wegschieten. In veel gevallen blijkt men dan ovenvisjes of zilvervisjes in huis te hebben.

Lees verder

Zwammen

Zwammen

De huiszwam is een in Nederland veelvoorkomende aantasting van de houten delen van het woonhuis. Oorzaak van het ontstaan van een zwamaantasting is een te hoge vochtigheidsgraad van het hout.

Lees verder

Boktor

Boktor

De huisboktor is een houtaantastende kever die zich voornamelijk tegoed doet aan het spinthout van naaldbomen.

Lees verder

Kakkerlakken

Kakkerlakken

Wanneer u in het buitenland op vakantie bent, zeker wanneer het een van de warme landen betreft, zult u ongetwijfeld met kakkerlakken in aanraking zijn gekomen. Ook in Nederland komen kakkerlakken voor. Een aantal daarvan is door de vakantiegangers onbewust in koffers meegereisd naar Nederland. De belangrijkste soort in Nederland is de zogenaamde Duitse Kakkerlak.

Lees verder

Muizen

Muizen

Muizen jagen vele mensen de stuipen op het lijf, vormen de schrik van hun leven voor vele mensen. Een plotseling door de kamer rennend dier brengt bij menigeen een schrikreactie teweeg.

Lees verder

Ratten

Ratten

Ratten roepen bij mensen de meest vreemde gevoelens op. De een vindt de beesten de meest angstaanjagende dieren die hij/zij ooit gezien heeft, de ander loopt met zo'n diertje op zijn schouder door de winkelstraat.

Lees verder