Geen vogelgriep aangetroffen na aanvullend onderzoek in Deurne

Geen vogelgriep aangetroffen na aanvullend onderzoek in Deurne

Persbericht | 21-05-2010

De vogelgriep zet zich niet voort. Nadat vorige week op een bedrijf in Deurne vogelgriep werd vastgesteld, zijn alle bedrijven in een straal van 3 kilometer rond dat bedrijf gescreend. Bij geen van de bedrijven is vogelgriep aangetroffen. Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft vanmiddag dan ook besloten de maatregelen te versoepelen. Zo wordt de ophokplicht afgeschaft.

De maatregelen die genomen zijn, golden voor een zone van drie kilometer rond het besmette bedrijf. De Europese regels schrijven minimaal 1 kilometer voor. Vandaar dat nu besloten is dat de maatregelen van vorige week alleen van kracht blijven in een zone van 1 kilometer rond het besmette bedrijf. Dat gaat om 7 bedrijven.

De maatregelen die binnen die zone gelden, worden versoepeld. De ophokplicht  wordt afgeschaft. Dit geldt ook voor het vervoersverbod ten aanzien van gebruikt strooisel en zoogdieren, zoals runderen en varkens. Ook de zogenaamde bezoekersregeling is niet langer van kracht. Deze en de verdere versoepelingen staan in de bijgevoegde regeling vermeld.

Ervaringen met ProSekt

Wat klanten over ons zeggen:

De heer Pietersen uit Utrecht: snel geholpen, top ongediertebestrijder!
12 mei 15 Rotterdam Mario v Loon Bestrijder Mark van prosekt is bij me geweest voor het bestrijden van houtwormen. Is goed verlopen, hij denkt mee en is hulpvaardig. Zou hem zeker aanbevelen.
Rabobank Amsterdam Lisette: "ben al jarenlang tevreden klant bij ProSekt".