Aanvullende info mbt lijmplaten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit constateert regelmatig dat sprake is van de inzet van lijmplaten zonder dat daarvoor ontheffing is aangevraagd. Opdrachtgevers hebben hiervoor een waarschuwing of een boete voor ontvangen. Er wordt overgegaan tot een boete wanneer ook daadwerkelijk ratten/muizen zijn aangetroffen, anders wordt volstaat met een waarschuwing. De boetes kunnen oplopen tot € 1.500,-.

In sommige gevallen is gebleken dat plaagdiermanagementbedrijven de lijmplaten verstrekken of plaatsen. In dat geval stelt de NVWA de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) hiervan in kennis. In eerste instantie wordt een waarschuwing afgegeven, maar bij herhaling volgt een boete. Indien blijkt dat een plaagdiermanagementbedrijf structureel de lijmplaten blijft verstrekken of plaatsen, dan zal de RVO.nl een beschikking treffen waarin een last onder dwangsom wordt opgelegd (voor onbepaalde tijd). De te verbeuren dwangsom bedraagt in dat geval € 5.000,- per muizenplank en is gemaximeerd tot € 20.000,- per week en € 100.000,- in totaal.

Ervaringen met ProSekt

Wat klanten over ons zeggen:

De heer Pietersen uit Utrecht: snel geholpen, top ongediertebestrijder!
12 mei 15 Rotterdam Mario v Loon Bestrijder Mark van prosekt is bij me geweest voor het bestrijden van houtwormen. Is goed verlopen, hij denkt mee en is hulpvaardig. Zou hem zeker aanbevelen.
Rabobank Amsterdam Lisette: "ben al jarenlang tevreden klant bij ProSekt".